Fotocredit:

Søndre Nordstrand: Arbeiderpartiet går i samarbeid med Høyre

Det er et solid rødgrønt flertall i bydelen, med 10 av 15 representanter. Etter høstferien startet forhandlinger med Rødt, SV og Arbeiderpartiet med mål om en felles samarbeidsplattform.

Dessverre ser det ut til å bli en annerledes ledelse i Bydelsutvalget enn det vi hadde håpet på. Tre av de fire partiene innenfor den rødgrønne alliansen ønsket BU-leder fra SV, mot at Arbeiderpartiet skulle få nestleder og flere komiteledere.

Arbeiderpartiet valgte forrige uke å trekke seg fra forhandlingene, og valgte å søke samarbeid med Høyre.

oktober 24, 2023

Vi har vært heldige som har fått møte mange engasjerte mennesker i bydelen, vi har stått på stand, vært med på festival på Bjørndal, Mortensrud og Holmlia, delt ut brosjyrer og deltatt i debatter og ikke minst er det mange som har bidratt ved å snakke om grønn politikk. Vi takker for tilliten fra alle som stemte på oss!

MDG fortsetter med en representant i bydelen, og vi fikk 6,2 % av stemmene og er femte største parti i bydelen. Torsdag 26.oktober er første møte med det nye bydelsutvalget.

På BU møtet nå på torsdag har representanter fra MDG og fra SV sammen  foreslått en uttalelse med støtte til innbyggere i Søndre Nordstrand som er berørt av krigen i Midtøsten. Den kan leses her.

Det er et solid rødgrønt flertall i bydelen, med 10 av 15 representanter. Så etter høstferien startet vi forhandlinger med Rødt, SV og Arbeiderpartiet med mål om en felles samarbeidsplattform. Det var SV som tok initiativ og som ledet forhandlingene på en god måte.

Dessverre ser det ut til å bli en annerledes ledelse i Bydelsutvalget enn det vi hadde håpet på. Tre av de fire partiene innenfor den rødgrønne alliansen ønsket BU-leder fra SV, mot at Arbeiderpartiet skulle få nestleder og flere komiteledere. MDG kjempet for en bred representasjon i BU og at lederposisjonene skulle fordeles etter det vi oppfatter som til beste for bydelen.

Arbeiderpartiet valgte forrige uke å trekke seg fra forhandlingene, noe de informerte om sent på kvelden. Morgenen etter fikk vi vite at Arbeiderpartiet hadde valgt å søke samarbeid med Høyre for å få de posisjonene de ønsket for seg selv. Så vidt vi forstår, så har de gitt mye til Høyre og høyresiden og vi er skuffet over at Arbeiderpartiet ser ut til å velge bort rødgrønt med blått.

– Vi er skuffet over Arbeiderpartiets valg, men vi har uansett lagt et godt grunnlag for samarbeidet med Rødt og SV. Nå ser vi fremover og satser på at arbeidet i BU likevel vil preges av godt samarbeid mellom partiene.

Frem mot høringsfristen 9.desember vil vi i MDG Søndre Nordstrand særlig jobbe med arealplanen for Oslo. Ta kontakt med Zdena Cervenka  zdenacervenka1@gmail.com om du er interessert i dette arbeidet. Vi håper å invitere til et åpent møte i november om hva som ligger i arealplanen for vår bydel. Her kan du se kart og lese om planen.

Vi har en egen facebookside for aktive i MDG Søndre Nordstrand. Bli gjerne med her om du vil diskutere saker og komme med ideer og innspill. Aktive i Søndre Nordstrand MDG

Hilsen oss i MDG Søndre Nordstrand

Maren Esmark, Lokallagsleder og påtroppende bydelsrepresentant
Per-Anders Hansen 1.vara og avtroppende bydelsrepresentant
Zdena Cervenka, 2.vara og nestleder i lokallaget